William Malucu


Bekijk de kunstwerken.

William Malucu
William Malucu

Als hij schildert, neuriet hij klassieke muziek. Dat is wat we zien.

William Malucu schildert en woont in Fortaleza, Brazilië. Ongeremde passionele expressie van kleur en compositie verleiden je om in zijn creatieve wereld te stappen. Het vermogen om zijn emoties via deze expressies vrij te maken, maakt van William Malucu een kunstenaar in hart en ziel.

Zijn inspiraties? Het nachtleven in het broeierige noordoosten van Brazilië, het zicht op de oceaan vanuit zijn studio en de klassieke muziek van Mahler en Bach. Tijdens het schilderen laat William zich het liefst begeleiden door klassieke muziek.

Pure passie en lust voor schilderen. Bevlogen, met de tong uit de mond, weet hij zijn abstracte expressies tot leven te wekken. William Malucu gebruikt geraffineerde kleur- en vormcomposities, waarmee hij op een directe manier weet te communiceren.

In zijn kenmerkende en eigen stijl gebruikt hij naast acrylverf diverse originele materialen zoals bladgoud, zand of oude kranten. Door vele lagen in zijn kunstwerken aan te brengen(letterlijk en figuurlijk), verrast hij keer op keer de toeschouwer.

William Malucu ontdekte al op jonge leeftijd dat hij talent had voor tekenen en schilderen. Hij vertrok in zijn eentje vanuit Maceio in het binnenland van Brazilië naar de grote steden, waar hij zijn weg vond in de kunst. Hij bouwde zijn carrière in Brazilië op, werkte daar met diverse galerieën samen en maakte vervolgens de grote sprong naar Europa.

Inmiddels is William Malucu uitgegroeid tot een kunstenaar wiens werken geliefd zijn bij een aanzienlijk publiek met vertegenwoordigende galerieën in Nederland, Engeland, Duitsland, België, Frankrijk en Scandinavië.

Films:
Galerie van Eijck
Witte de Withstraat 21a, 3012 BL Rotterdam
Tel (010) 4125017 - Fax (010) 4113634
E-mail info@eijck.nl

De openingstijden:
maandag en dinsdag gesloten, woensdag t/m zaterdag: 11.00 -17.00 uur, zondag: 13.00 - 17.00 uur