Selwyn Senatori


Bekijk de kunstwerken.

Selwyn Senatori
Selwyn Senatori

Wie het werk van Selwyn Senatori aanschouwt, ziet overduidelijk dat hij zijn Italiaanse wortels in zijn werk cultiveert. Eten speelt vaak een hoofdrol en het nostalgische geblokte tafelkleedje figureert in veel van zijn werken als het 'Selwyn Senatori-kenmerk'. Het staat voor alles waar de kunstenaar van houdt: zijn kindertijd in Italië, lang tafelen met de familie, lekker eten en de nostalgie van de jaren zestig.

"Dat Lago Maggiore-Martini-gevoel van de jaren zestig, die vergane glorie van een badplaats, die Riva-bootjes, fantastisch toch? Mijn schilderijen zijn vaak een combinatie van de mooie dingen uit het leven die ik wil laten zien."

Energie en 'carpe diem' zijn de gemene deler tussen de kunstenaar Selwyn Senatori en zijn werk. Vaak voelt Selwyn zich zó door zijn ideeën overrompeld dat hij niet snel genoeg kan werken om ze in flitsende penseelstreken en snelle spuitvlakken op het doek vast te leggen. Om ideeën niet te vergeten kalkt Senatori deze meer dan eens op de vloer van zijn atelier. Allerlei schetsfasen en grondgedachten voor zijn schilderijen zijn er op te ontdekken. Het is typerend voor de kunstenaar en zijn werk. De spontaniteit spat in felle, vitale kleuren van zijn schilderijen en treft de toeschouwer met een ongekend optimisme en levenslust.

Selwyn Senatori leeft, eet en schildert kunst.


Galerie van Eijck
Witte de Withstraat 21a, 3012 BL Rotterdam
Tel (010) 4125017 - Fax (010) 4113634
E-mail info@eijck.nl

De openingstijden:
maandag en dinsdag gesloten, woensdag t/m zaterdag: 11.00 -17.00 uur, zondag: 13.00 - 17.00 uur