Ron van der Werf


Bekijk de kunstwerken.

Ron van der Werf
Ron van der Werf

 Woorden bij het werk van Ron van der Werf (1958)

Ron van der Werf schildert met acrylverf op doek, paneel en papier aangevuld met potlood, krijt, textiel, karton, gaas en zand.

Ron werkt met veel witten die overgaan in bruine, blauwe en gele varianten, geglaceerd in transparante lagen oker, sienna en andere aardtonen.
De schilderijen zijn duidelijk het resultaat van een langdurig wordingsproces. waarbij de gelaagdheid van de verf vermengd met diverse materialen de vele ontstaansfasen laten zien.
 
Titels ontbreken bij de schilderijen. De interpretatie wordt aan de kijker overgelaten, waardoor de mogelijkheid geboden wordt iets te ervaren van de essentie en tijdloosheid die uitstijgt boven de vragen van de waan van elke dag.
Zijn werk staat dicht bij de muziek, de meest abstracte kunstvorm. Materiaal, kleur en compositie stralen rust uit die weldadig en krachtig aandoet.
Het resultaat van de concentratie en gedrevenheid hebben geleid tot exposities in binnen- en buitenland.

Al schilderend vertelt hij verhalen over de balans en onbalans in de wereld, zijn wereld.
In zijn schilderijen zijn Lies, Sanne en Linu vertrekpunt op zijn gang door natuur, werkelijkheid en gedachten. Zijn wereld. Niets is mooier dan elke dag weer op een intense manier deze wereld te onderzoeken en vast te leggen, uit te dragen.

In zijn atelier waar hij die wereld samen brengt, werkt hij vaak aan meerdere schilderijen tegelijk. Sommige innerlijke beelden laten zich niet gemakkelijk vertalen tot een schilderij.
Regelmatig geeft een schilderij dat ogenschijnlijk klaar is niet het juiste beeld bij het juiste verhaal. Stukken worden verwijderd en nieuwe delen worden toegevoegd, vaak over restanten van het vorige heen. Zo stapelen uiteindelijk de associaties zich op tot zijn wereld, zijn schilderij.

Kunstwerken van deze kunstenaar:

Galerie van Eijck
Witte de Withstraat 21a, 3012 BL Rotterdam
Tel (010) 4125017 - Fax (010) 4113634
E-mail info@eijck.nl

De openingstijden:
maandag en dinsdag gesloten, woensdag t/m zaterdag: 11.00 -17.00 uur, zondag: 13.00 - 17.00 uur