Maria de Vries


Bekijk de kunstwerken.

Maria de Vries
Maria de Vries

Maria de Vries (Mierlo, 1955) woont en werkt in Brabant.

Ze schildert haar werken met gemengde technieken, vaak in acryl op doek. Deze verfsoort sluit voor haar het best aan bij haar manier van werken.

De schilderijen van Maria de Vries worden volgens eigen zeggen geboren, dus niet gemaakt. Met spontane penseelstreken en een diversiteit aan veelal aardse kleuren krijgen de beelden uit haar eigen leefwereld min of meer herkenbare vormen. Maria reist graag naar onherbergzame streken in het buitenland, waarvan ze de beelden en emoties vertaalt in spontane maar harmonieuze werken.

Maria de Vries woont in de Peelstreek. Daar voelt zij zich thuis in de nabijheid van soms nog ongerepte natuur. Tijdens wandelingen inhaleert ze de eindeloze kleurencombinaties die vervolgens in haar schilderijen hun weerslag krijgen. Ze schildert graag dieren (koeien) en mensen, waarbij ze hun relatie tot elkaar of in betrekking tot de toeschouwer duidelijk wil maken.

De organisch gegroeide composities van Maria de Vries bevatten tot in de eindversie een emotionele lading, die herkenning oproept bij de toeschouwer en tegelijk alle ruimte open laat om eigen, wisselende interpretaties te koesteren.

Galerie van Eijck
Witte de Withstraat 21a, 3012 BL Rotterdam
Tel (010) 4125017 - Fax (010) 4113634
E-mail info@eijck.nl

De openingstijden:
maandag en dinsdag gesloten, woensdag t/m zaterdag: 11.00 -17.00 uur, zondag: 13.00 - 17.00 uur