Herman Brood


Bekijk de kunstwerken.

Herman Brood
Herman Brood

De Nederlandse rasartiest Herman Brood (1946-2001) werd op 5 november 1946 geboren in Zwolle en overleed op 11 juli 2001 na een sprong van het Amsterdamse Hilton hotel. Hij werd bekend door zijn muziek, gedichten, en levensstijl. Daarnaast speelde hij als acteur in verschillende films en theaterstukken.

Op zijn achttiende ging Herman Brood naar de kunstacademie van Arnhem. Daar legde hij de basis voor zijn andere grote passie: de beeldende kunst. Hij werkte op groot formaat en met felle kleuren, in de traditie van de Cobra kunst. De keuze voor primaire kleuren kwam grotendeels voort uit noodzaak, omdat hij kleurenblind was. Vaak bracht hij met zwarte verf letters aan op zijn werk. De handtekening brood vormt veelal een opvallend onderdeel van het schilderij. Uit zijn werk spreekt een enorme gedrevenheid die hij dankzij zijn perfecte beheersing van de techniek op een briljante manier weet om te zetten in vorm en kleur.

Herman Brood werkte altijd vol overgave, stortte zich met penselen, verf en spuitbussen steeds opnieuw in een hallucinerend avontuur waaruit hij onveranderd als winnaar tevoorschijn kwam. De talloze indrukken en ervaringen die hij in zijn roerige leven verzameld heeft, vertaalde hij in kunst met een grote K.

Kunst waarvoor de belangstelling alleen maar toeneemt omdat authenticiteit zich nu eenmaal feilloos laat herkennen. Herman Brood koos altijd voor een tastbaar beeld, waarbij de slogans je doen denken aan een striptekening. Het gros van zijn schilderijen en- zeefdrukken laat zien waar het bij Herman Brood om draaide: muziek, relaties, ontspanning en liefde. En af en toe een vette knipoog.

Beroemde kunstenaars bij Galerie van Eijck
Behalve een groot aantal kunstwerken van opkomende artiesten, zijn beroemde kunstenaars zoals Herman Brood ook ruimschoots vertegenwoordigd bij Galerie van Eijck. Andere beroemde kunstenaars waar wij werken van verkopen en verhuren zijn bijvoorbeeld Corneille, Clemens Briels, Gerdine Duijsens en Ad Verstijnen.  

.

Galerie van Eijck
Witte de Withstraat 21a, 3012 BL Rotterdam
Tel (010) 4125017 - Fax (010) 4113634
E-mail info@eijck.nl

De openingstijden:
maandag en dinsdag gesloten, woensdag t/m zaterdag: 11.00 -17.00 uur, zondag: 13.00 - 17.00 uur