Casper Faassen

Geboren op: 23-12-1975

Bekijk de kunstwerken.

Casper Faassen
Casper Faassen

De Leidse kunstenaar Casper Faassen heeft de laatste jaren enorm van zich doen laten spreken met zijn bijzondere en integere vrouwenportretten. Zijn artistieke ontwikkeling heeft er inmiddels voor gezorgd dat hij in een paar ogenschijnlijk simpele lijnen ingetogenheid, spanning en intimiteit kan overbrengen. Dit is de kracht van Casper Faassens meesterschap. De portretten van Casper Faassen worden vaak op de meest spannende en uiteenlopende achtergronden neergezet, waarin hij geen enkel experiment schuwt.

Casper Faassens bijzondere kunstwerken hebben hem de laatste jaren tot één van Nederlands populairste kunstenaars gemaakt. In 2007 won hij de prijs van “kunsttalent van het jaar” van de stichting kunstweek en inmiddels hangen zijn kunstwerken in galerieën in zowel Europa als op kunstbeurzen in de Verenigde Staten.

Casper Faassen is opgegroeid in Leiden, waar hij, geïnspireerd door de schilderijen van Rembrandt, zijn liefde voor tekenen en schilderen ontwikkelde. Naast zijn studie aan de Business School, is Casper Faassen zijn schildersvaardigheden altijd blijven ontwikkelen in zijn studio in Amsterdam. Elke vrije minuut, vaak tot diep in de nacht bevredigde Casper Faassen zijn behoefte om kunst te maken: duidelijk zwevend tussen het impressionisme, realisme en meer abstracte stromingen. Faassen experimenteerde er goed op los. Verschillende technieken, verschillende materialen, maar altijd met spontaniteit, kracht en spel tussen kleur en materie. Het werk van Casper Faassen heeft een onmiskenbaar eigen stijl.

De vrouwelijke vormen, maar ook bloemen blijven de belangrijkste onderwerpen van zijn schilderijen en naast het schilderen werkt Casper Faassen ook met fotografie en lithografie.

Galerie van Eijck
Witte de Withstraat 21a, 3012 BL Rotterdam
Tel (010) 4125017 - Fax (010) 4113634
E-mail info@eijck.nl

De openingstijden:
maandag en dinsdag gesloten, woensdag t/m zaterdag: 11.00 -17.00 uur, zondag: 13.00 - 17.00 uur