Angeles Nieto


Bekijk de kunstwerken.

Angeles Nieto
Angeles Nieto

in Amsterdam en (Madrid, 1963) rondde in 1993 haar studie af aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Maastricht, haar tweede studie na de opleiding kunstgeschiedenis in haar geboorteplaats Madrid. Momenteel woont en werkt ze wisselend Thorn (L).


Haar werk is vooral kleurrijk, levendig. Haar Spaanse achtergrond komt heel duidelijk naar voren zowel qua kleur, thematiek en vorm. Buitenvoorstellingen, licht en donker, realiteit en droom, aards en hemels zijn items die in haar werk telkens terugkeren. De felle kleuren worden gevormd door de invloed van het zuidelijke licht, harde schaduwen, grote contrasten. Mensen en dieren, het leven, met zijn gevoelens, dromen en creaties, bij elkaar gebonden tussen aarde, water en de lucht. Haar eigen handschrift om haar visie op het leven te vertellen.


Sinds haar afstuderen is haar werk op veel plaatsen in Nederland en het buitenland te vinden. Haar werk is regelmatig tentoongesteld in galerieën en bedrijven. Nieto's werk bevindt zich reeds binnen Nederlandse, Duitse, Spaanse, Belgische en Japanse collecties.

“Wij zijn stof van de sterren”. Ons lichaam, huid, botten..., zijn gemaakt van dezelfde materie, ons spirituele leven is geboren, groeit en straalt in dezelfde vorm .Wij vormen samen het onderdeel van het universum, wij zijn ook sterren.

Zo groot en zo klein, zo klein als een van de miljoen lichtjes in het heelal, ver in de donkerblauwe hemel, zo groot als de dichtstbijzijnde zon, universum en individu. Wij hebben leven, wij geven warmte. Alles beweegt , ons hart klopt, ons bloed stroomt, wij ademen, de aarde maakt cirkels, het is licht en donker, komt de zon, komt de maan. Een reis op zoek naar jezelf, een reis op verkenning in de wereld, en als ultieme vorm van verplaatsen, vliegen, vrij van alle grenzen en limieten. (Vrijheid).

En ‘s nachts wanneer de sterren zich laten zien, dromen, dromen zoals in een winterslaap (een nachtslaap), nieuwe energie maken, ervaringen herleven uit het eigen lichaam, terug naar de sterren, terug naar ons zelf.
 Kunstwerken van deze kunstenaar:

Galerie van Eijck
Witte de Withstraat 21a, 3012 BL Rotterdam
Tel (010) 4125017 - Fax (010) 4113634
E-mail info@eijck.nl

De openingstijden:
maandag en dinsdag gesloten, woensdag t/m zaterdag: 11.00 -17.00 uur, zondag: 13.00 - 17.00 uur